Ons Raathuis

Nieuws

Ons Raathuis


Ons Raathuis

Op donderdag 2 mei namen kwartiermaker/zorgmanager Paul Jeroen Verkade en bestuurder Gabriele Kasten van De Pieter Raat Stichting de symbolische sleutel in ontvangst van de nieuwe woonzorglocatie ‘Ons Raathuis’ aan het Rembrandt Erf in Heerhugowaard.

Op de plek van Ons Raathuis bevond zich sinds 1956 het bejaardenhuis Hugo Oord, dat voor de nieuwbouw eerst gesloopt moest worden. Propos Consultancy BV is al sinds 2018 nauw betrokken bij de voorbereidingen en de bouw van deze twee zorgvilla’s, met in totaal 44 appartementen voor mensen met dementie. De Pieter Raat Stichting gaat er intensief samenwerken met informele zorgverleners zoals naasten, buren en vrijwilligers. Gezien de dubbele vergrijzing waar we voor staan, is dit de ouderenzorg van de toekomst.
In de maand mei worden de nieuwe woonzorglocaties verder ingericht en voorzien van onder meer moderne zorgtechnologie. Op 11 juni vindt de officiële opening plaats en vanaf 12 juni worden de eerste bewoners ontvangen.

Wij zijn er trots op dat wij, samen met alle andere ontwikkel- en samenwerkingspartners, een bijdrage hebben mogen leveren aan dit prachtige project en wensen De Pieter Raat Stichting veel succes met de laatste loodjes, en voor straks heel veel woon- en werkplezier!

Kijk voor meer informatie over Ons Raathuis op: Oplevering nieuwe zorglocatie Ons Raathuis – De Pieter Raat Stichting (dprs.nl)

admin